Lekkage in de keuken

Keuken lekkage

Heeft u lekkage in uw keuken? Heeft u bijvoorbeeld een lekkende sifon, is de wasbak lek of heeft u een lekkage waarvan u de oorzaak niet kent? Zorg er dan voor dat dit probleem zo spoedig mogelijk wordt verholpen. Wordt het lek niet snel gerepareerd kan het veel schade opbrengen en daar zit niemand op te wachten natuurlijk.

Hoe voorkom je lekkage?

Lekkage kunt u eigenlijk vrijwel niet voorkomen. Wel zijn er een aantal dingen die u kunt doen tegen de schade van een lekkage. Check bijvoorbeeld af en toe onder de wasbak of er niet toevallig een lek zit. Laat ook uw waterleidingsinstallatie regelmatig controleren. Lekkage wordt vaak pas ontdekt als het al schade heeft aangericht. Als u af en toe uw keukenkastjes en leidingen nakijkt of er lekkage is, is de kans op veel schade veel kleiner.

Verzekering?

Er zijn veel situaties waarbij de lekkage wel verzekerd wordt, maar er zijn ook een aantal punten die niet worden verzekerd. Als u uw keuken goed onderhoudt is de kans dat de schade verzekerd wordt groter. Als de lekkage veroorzaakt wordt door slechte kitnaden, kapotte voegen, of door openstaande ramen of deuren dan wordt de schade niet verzekerd. Door goed uw kitnaden te onderhouden en er voor te zorgen dat uw ramen en deuren niet open staan met slecht weer heeft u waterschade door deze factoren al voorkomen. Lekkages door bijvoorbeeld een koelkast of leidingen in huis worden vaak wel verzekerd. Raadpleeg ook eens de voorwaarden van uw verzekering. Iedere maatschappij heeft andere voorwaarden.

Hoe vindt u het lek?

De oorzaak van een lekkage is vaak moeilijk te vinden. U heeft wel door dat ergens een lek zit, maar waar is u een raadsel. Als u er zelf niet uit komt zijn er veel specialisten die de juiste apparatuur hebben om het lek te vinden. Vind u nou een lek? Wij raden u aan snel contact op te nemen met een specialist om van kwaad tot erger te voorkomen. Heeft u te maken met lekkage? Wij adviseren u contact op te nemen met Joslaan.nl. Jos laan helpt u graag verder bij het verhelpen van uw lekkage!