Keukenontwerp anno 2015

keukenontwerp trends

Keukens komen voor in vele verschillende soorten en maten. Dit is ook niet gek want een keuken is een belangrijk onderdeel in bijna elk huishouden. In dit artikel vertellen wij u iets over de nieuwste trends qua keukens in 2015. Bent u benieuwd? Lees dan gerust verder!

Wat is zijn de trends in 2015?

Keukens zijn te krijgen in veel verschillende soorten ontwerpen. Een van de belangrijkste trends van 2015 is een keuken die praktisch is, maar ook comfort en warmte uitstraalt. Bent u benieuwd naar de hipste trends qua keukens? Wij zetten een paar voor u op een rijtje!

1. Duurzaamheid
De laatste jaren is het steeds populairder om een duurzame keuken te nemen. Duurzaam kunt u zijn door bijvoorbeeld spaarlampen, een energiezuinige vaatwasser of een energiezuinig fornuis te nemen. Dit zijn factoren waaraan u niet kunt zien dat ze duurzaam zijn. U kunt echter ook duurzaamheid uitstralen met uw keuken. Denk hierbij aan houten of bamboe accessoires of zelfgekweekte kruiden.

2. Hypermoderne kraan
Tegenwoordig heeft u keuze uit vele soorten kranen. Een trend is om een hypermoderne kraan te nemen. Dit soort kranen maken het u erg gemakkelijk in de keuken. Ze werken bij elke aanraking of beweging. U kunt er ook voor kiezen om een kraan te nemen waaruit koud, warm en kokend water komt. Super handig en ook nog trendy!

3. Pitt cooking
Bij pitt cooking liggen de kookpitten los op het aanrechtblad. Dit ziet er erg modern uit en is ook nog makkelijk schoon te houden. Veel soorten aanrechtbladen zijn hier geschikt voor dus dit beperkt u haast niet in de keuze van het blad.

4. Zwevende keukenkasten
Zwevende keukenkasten zijn een veelvoorkomend iets dit jaar. Zwevende keukenkasten creëren veel optische ruimte in uw keuken. Dit komt omdat de vloer voor een groot gedeelte is te zien bij zwevende keukenkasten.

5. Industriële uitstraling
Metaal, grof hout, beton, het is allemaal trendy dit jaar. U kunt er voor kiezen om een werktafel of kookeiland te kiezen van dit materiaal. Ook wordt er de laatste jaren steeds vaker gekozen voor industriële lampen. Dit geeft een praktische maar ook erg leuke uitstraling!

Waaraan moet je denken bij een ontwerp?

Als u een keuken laat ontwerpen, denk dan aan wat u mooi vind en wat praktisch is voor u. Denk bijvoorbeeld aan de hoogte van de oven, hoeveel werkbladruimte u nodig heeft, welk materiaal u kiest, waar u de koelkast plaatst, ga zo maar door.

Keuken ontwerp laten maken

Wij werken samen met Bouwbedrijf De Boer die al jaren lang ervaring heeft op het gebied van keukens en keukenrenovatie. Wilt u een ontwerp laten maken? Bouwbedrijf De Boer helpt u graag bij het maken hiervan en helpt u denken aan alle details waar u aan moet denken bij het ontwerpen van uw keuken.

You may also like...